Yabancı Bir Youtuber Enes Batur'un Bütün Çalıntı İçeriklerini Ortaya Çıkardı!

Türkiye’nin en çok abonesi olan youtube kanalı uzun süredir Enes Batur'a ait. Abone sayısı arttıkça yurt dışından da izlenmeye başladı. Ama bu durum Enes Batur'un başını derde sokabilir. Çünkü neredeyse videolarının hepsi yabancı kanallardan tamamen kopyalanarak oluşturulmuş durumda. Hatta Reddit gibi platformlarda insanlar Enes Batur'a “hırsız” diyor.





YouTube çok büyük bir platform olduğu için sürekli özgün içerikler üretmek youtube video üreticileri için zor olabiliyor. Hatta bazen en popüler video üreticileri bile başkalarının yaptığı işlerden ilham alabiliyorlar.

Ülkemizin tanıdık medya yüzlerinden birisi haline gelmiş olan Enes Batur’un, doğal olarak yurt dışında ülkemizi doğru bir şekilde temsil etmesini bekliyoruz. Fakat ne yazık ki öyle olmuyor. Enes Batur, son zamanlarda, neredeyse tüm video içeriklerinin çalıntı olması gerekçesiyle yabancı platformlarda eleştiriliyor.

Uzun bir süre dünyanın en çok aboneye sahip kanalı olmasıyla tanınan PewDiePie başta olmak üzere, Mr Beast ve Logan Paul ile aynı kademede video içerikleri üreten Enes Batur; meğer yabancılardan çaldığı bu içerikleri hiç özgünleştirmeden birebir türkçeye çevirip videolarını çekmiş.

Üstelik söz konusu videolar, saniye saniye tamamen aynı. Hatta kapak fotoğrafları bile aynı, hatta içerisinde bulunan arka plan müzikleri bile tamamen aynı.

Konuyu aşağıdaki videoda dile getiren JT adındaki yabancı bir YouTube kanalı, durumun daha da vahim olduğunu ortaya çıkardı. 




Kanalın bu içeriği, videoda söylendiğine göre Enes Batur hakkında olan üçüncü içerik. Önceki iki video, YouTube tarafından Enes Batur'un ses veya belirli kesitlerinin kullanılması gerekçesiyle kaldırılmış durumda.
Videoyu seslendiren youtuber, "Bu video Enes Batur ve benim aramdaki her şeyi bitirecek" diyor. Videonun ilerleyen dakikalarında ise "Tekrar sildirirsen tekrar yayınlarım" anlamına gelen bir cümle kuruyor. Sonrasında Enes Batur'un birebir kopyalanmış videolarına ilişkin bulgulara geçiliyor.

Bu konuda Enes Batur'un tarafını tutan kişiler de var: 








İşte Enes Batur'un birebir kopyaladığı videolardan birkaçı




Bu konuyu twitter'da paylaşmak için aşağıdaki butona basabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar