Netflix'te Yayınlanan Aşk 101 Dizisinin Oyuncusundan "Eşcinsellik" Eleştirilerine Yanıt Geldi


Son günlerde tekrardan gündeme gelen Aşk 101 dizisi ve eşcinsel karakter konusunda oyunculardan biri olan Kubilay Aka'dan bir açıklama geldi. Aka, Osman'ın eşcinsel olması yönündeki haberleri yalanlarken dikkat çekilmesi gereken çok daha önemli sorunlar olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz günlerde gazeteci Cüneyt Özdemir’in YouTube kanalında gerçekleştirdiği bir canlı yayına katılan Tanıtım ve Medya Başkanı olan Mahir Ünal, Netflix’te yayınlanan Aşk 101'de Osman karakterinin ilk başta eşcinsel olarak kaleme alındığını söylemişti. “Bu normal bir şey gibi görünebilir” diyen Ünal, “Kişilerin eşcinsel kimliği başka bir şeydir, kamu ahlakına uyması başka bir şeydir.” sözleri ile eşcinselliğin göz önünde tutulmaması gerektiğini ima etmişti.





Aşk 101 adlı Netflix dizisinin Kerem karakterini canlandıran Kubilay Aka, bu açıklamalardan sonra paylaştığı bir tweette “Yıl olmuş 2020, bir yanda cinsiyetcilik yapanlar, diğer yanda senaryolarla ilgili yalan haberler.” diyerek Osman’ın aslında eşcinsel bir karakter olduğunu söyleyen haberlere karşı tepkisini gösterdi. 
Tweetine, “Sevgili büyüklerim, bu ülkede her gün kadına ve hayvanlara tecavüz ve şiddet uygulanıyor. Hangisi daha çok yakışıyor? Biraz anlayış” ifadeleriyle devam eden Aka, böylece Osman’ın aslında eşcinsel bir karakter olduğunu yalanlarken bir yandan da ilgilenilmesi gereken daha önemli sorunlarımız olduğunu hatırlattı.


Bu konu hakkındaki görüşlerinizi bekliyorum, yorumlar kısmına yazmayı unutmayın.Sosyal medya butonlarından arkadaşlarınıza da gönderebilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar