Türkiye'de Yazın Gezilecek Turistik Yerler

Türkiye'de gezebileceğiniz turistik yerler nelerdir?
İşte sizin için yazda gezilecek turistik yerler.

1. Antalya - Aspendos

Antalya ilimizin Serik ilçesinde bulunan ve amfi tiyatrosu ile ünü tüm dünyaca bilinen Aspendos, gezilecek turistik yerler listemizde. Oldukça önemli tarihi kalıntılara sahip olan bu antik şehri her yıl pek çok turist ziyaret ediyor. Günümüzde hala konserler ve çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapan Aspendos, akustik olarak dünyanın en önemli açık hava sahnelerinden biri olarak gösteriliyor.

2. Adıyaman - Nemrut
Adıyaman'da bulunan Nemrut Dağı'nın ülkemiz için önemi oldukça büyük. UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde de bulunan Nemrut, turistlerin fazlaca ilgi gösterdiği çok özel yerlerden bir tanesi. Güneşin doğuşu ve batışında harika bir manzara sunan Nemrut Dağı, ziyaretçilerine unutulmaz bir seyir zevki vaad ediyor.


3.Fethiye
Yazın Türkiye’de denize girilebilecek en güzel yerlerden biri olan Fethiye ; deniz, kum ve güneş üçlüsünden vazgeçemeyen insanların kesinlikle uğraması gereken bir güzellik. Kelebekler Vadisi, Ölüdeniz gibi birbirinden güzel noktaları ile burada unutulmaz bir tatil geçireceğinizden emin olabilirsiniz.

4. Kuşadası - Aydın
Aydın’da bulunan ve İzmir’e yakınlığı nedeniyle de ulaşım konusunda oldukça avantajlı bir konumda bulunan Kuşadası, antik kentlere olan mesafesi, Kadınlar Plajı gibi çok keyifli sahilleri ile uzun yıllardır tatilciler tarafından tercih ediliyor.

5.Datça - Muğla
Sakin, huzurlu ve doğa ile iç içe bir tatil geçirmek isteyenlerin ilk tercihi olan Datça, birbirinden güzel koyları ve butik otelleri ile sizleri bekliyor. Ege ve Akdeniz’in birleştiği noktada bulunan bölge, badem ağaçları, balları ve birbirinden lezzetli zeytinyağlı yemekleriyle biliniyor. Datça deyince akla gelen Palamutbükü ve Hayıtbükü bölgede kesinlikle uğramanız gereken koyların başında yer alıyor. Muğla iline bağlı olan Datça’ya Dalaman havaalanı üzerinde yaklaşık 2 saatlik bir yolculuk sonrasında ulaşabilirsiniz. Datça’ya gitmişken kabak çiçeği dolmasının tadına bakmadan dönmeyin!

Yorum Gönder

0 Yorumlar