Seyahat Etmenin 7 Faydası

Bir şeyi görmek , onu bin defa duymaktan daha iyidir.Bu yüzden gez.




1. Özgüvenini arttırır


Kimseyi tanımadığın bir yerde olmak sana özgüven kazanmakta yardım edecektir.Çünkü özgüven kazanmanın en iyi yollarından biri , tanımadığın insanların arasında olmaya alışmaktır.




2. Belirsizliğin üstesinden gelmende sana yardımcı olur


Hepimiz seyahate çıkmadan önce planlar yaparız.Ama bu yaptığımız planlar arasında planladığımız şekilde gitmeyen olaylar da olur.Yüksek ihtimalle bu senin de başına geliyordur ve bu olaylar sana hayattaki belirsizliklerin üstesinden gelmekte yardımcı olacaktır.




3. Ufkunu genişletir

Seyahat etmek sana yeni bakış açıları kazandırır.Seyahat ederken gezdiğin toplumdaki insanların günlük hayatında neler yaptığını görürsün.Günlük rutinler toplumdan topluma değiştiği için bunları görmek senin hayata bakış açını ve yaşama tarzını değiştirebilir.




4. Sana yeni amaçlar kazandırır


Danny Kaye'in dediği gibi "To travel is to take a journey into yourself" (Seyahat etmek kendi içine doğru yolculuk yapmaktır). Seyahat ederken yeni insanlar , yeni yaşam tarzları ve yeni kültürler görürsün.Bunlar sana işinde , eğitiminde ve yaşamının geri kalanında yeni amaçlar kazandırır.




5. Günlük hayat ile bağlantını kesip seni mutlu eder


Yaşı kaç olursa olsun her insan eğlenmek ister.Hepimizin günlük rutini vardır ve sürekli bunları yapıp hayatımızı devam ettiririz.Seyahat ederken günlük rutininin dışına çıkarsın ve günlük hayatındaki sıkıntıları unutup sadece mutlu olmaya bakarsın.




6. Arkadaş edinmenin ne kadar kolay olduğunu öğrenirsin


Tim Cahill'in dediği gibi "A journey is best measured in friends , rather than miles" (Bir yolculuk en iyi miller ile değil arkadaşlar ile ölçülür.) Yaşadığın yerde etrafındaki insanlar yüzünden belli bir kalıptaymışsın gibi hissedersin.Ama etrafında seni tanıyan kimse olmadığında kendini daha iyi ifade edebilir ve insanlarla arkaşlık kurmanın ne kadar kolay bir şey olduğunu öğrenirsin.




7. Hayatının geri kalanı için hatıralar oluşturur


Arkadaşlarınla , ailenle veya akrabalarınla seyahate çıkmak sana ileride birbirinize anlatıp eğlenebileceğiniz , fotoğraflara bakıp duygulanabileceğiniz hatıralar kazandırır. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar