Bu Yazda Okuyabileceğiniz Ufkunuzu Açacak Az Sayfalı 4 Kitap Önerisi


Yazda herkesin yapacak bir şeyi vardır.Bu şeyler kişiden kişiye göre değişir fakat bu yaz herkesin yaptığı ortak bir şey olması gerekiyor,kitap okumak.Bu yazımda sizlere ufkunuzu açacak 4 tane kitap önereceğim.Kitaplar hakkında bilgi verirken fazla detaya girmeyeceğim ki okurken daha fazla zevk alın. 



1.Stefan Zweig - Satranç (Sayfa sayısı: 83)

Kitap aynı zamanda Kraliyet Oyunu adı ile de bilinir. Avusturalyalı usta yazar Stefan Zweig bu kitabı Brezilya'daki sürgünün bitimine doğru tamamladı ve 1942'deki intaharından birkaç gün önce Amerika'da bir yayın evine gönderdi.Zweig ilk defa bir kitabında Nazizm'i (Nasyonal sosyalizm) işledi.Ve bunu psikolojik özelliklere vurgu yaparak yaptı.



2.Sabahattin Ali - Kürk Mantolu Madonna (Sayfa sayısı: 164)

İlk olarak 1943'te çıkmasına rağmen hala çok fazla okunan nadir kitaplardan biridir.Kitap kısaca Raif adında bir Almanca çevirmeninin kürk mantolu madonna adında bir tablodaki kadına aşık olmasını ve daha sonra başına gelen olayları anlatıyor.


3.Franz Kafka - Dönüşüm (Sayfa sayısı: 75)

Sistem içinde köle haline gelen , sürekli bazı sorumlulukları yerine getirmesi istenen ve yerine getirmediğinde ise toplum tarafından dışlanan bir insanı resmettiği muhteşem bir romandır.


4.George Orwell - Hayvan Çiftliği (Sayfa sayısı: 112)

George Orwell'in mecazi bir dille fabl tarzında yazdığı siyasi hiciv romanıdır.Kitapta birkaç tema bulunmaktadır; Liderlik ve yolsuzluk , hayaller ve umutlar, yalanlar ve aldatma.
Kitapta komünizm vurgulanarak Rus Devrimi'nin tarihi resmedilmiştir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar