"Ünlü Aktör İle Röportaj" İngilizce Okuma Parçası (Parça Hakkınnda 5 Soru İle Birlikte)


Bugünkü yazımda sizlere ilk önce bir ingilizce okuma parçası ve parça hakkında 5 tane doğru-yanlış sorusu soracağım ardından parçanın çevirisini ve soruların cevaplarını vereceğim.Unutmamak için soruları cevaplarken cevapları bir yere not edin böylece cevaplarına bakarken kontrol edebilirsiniz.

"The Interview with An Actor"

Russel Crowe is a famous actor from New Zealand.We interviewed him last week.His answers were surprising for us. We asked him his feelings about his job, and we got a rather suprising answer:
"Well , you've got to go to work , do your best  and get your payment at the end of the week," he said.Then we wanted to know his plans for the future.He surprised us again when he said that he wanted to direct his own film in Australia." I feel I have to start in a culture I'am fimilar with," he said.We also asked him to tell us a few things about his personal life. He said he wanted to have family one day."Having children is one of the best things in life," he said.Finally , when we asked him what he liked doing his free time , we got the most surprising answers of all: "I like sitting on my farm in Australia,reading books or talking to my cows."

Question 1:
Russel Crowe's job is to perform films.
A) True
B) False

Question 2:
He directed his own film in Australia because he grew up there.
A) True
B) False

Question 3:
He didn't want to answer questions about his personal life.
A) True
B) False

Question 4:
The most important thing in his life is having kids.
A) True
B) False

Question 5:
The most surprising answer was the last one.
A) True
B) False



Ünlü Aktör İle Röportaj

Russel Crowe Yeni Zelanda'lı ünlü bir aktördür.Geçen hafta onunla röportaj yaptık.Cevapları bizi şaşırtıyordu. Ona işi hakkındaki hislerini sorduk ve oldukça şaşırtıcı bir cevap aldık:
"Peki, işe gitmeli elinden gelenin en iyisini yapmalı ve hafta sonunda ödemeni almalısın," dedi.Sonra , gelecek hakkındaki planlarını öğrenmek istedik.Avusturalya'da kendi filmini yönetmek istediğini söyleyince bizi yine şaşırttı."Aşina olduğum bir kültür ile başlamak zorunda olduğumu hissediyorum," he said.Bize kişisel hayatından da birkaç şey anlatmasını rica ettik. Bir gün bir ailesinin olmasını istediğini söyledi."Çocuk sahibi olmak hayattaki en iyi şeylerden biridir," dedi.Son olarak , boş zamanlarında ne yaptığını sorduğumuz zaman en şaşırtıcı cevabı aldık: " Avusturalya'daki çiftliğimde oturmayı , kitap okumayı veya ineklerim ile konuşmayı severim."


Soruların Cevapları:



Question 1:
Russel Crowe's job is to perform films. (Russel Crowe'nin işi filmlerde oynamaktır)
A) True
B) False
Bu sorunun cevabı A çünkü ilk cümlede Russel Crowe'nin bir aktör olduğu yazıyor

Question 2:
He directed his own film in Australia because he grew up there. (Avusturalya'da kendi filmini yönetti çünkü orada büyümüştü)
A) True
B) False
Bu sorunun cevabı B çünkü Russel Crowe Avusturalya'da kendi filmini çekmek istediğini söyledi bu da demek oluyor ki film daha çekilmemiş.

Question 3:
He didn't want to answer questions about his personal life.(Kişisel hayatı hakkındaki sorulara cevap vermek istemedi)
A) True
B) False
Bu sorunun cevabı B çünkü kişisel hayatı hakkında gelecekte ailesinin olmasını ve çocuk sahibi olmak istediğin söylemişti.

Question 4:
The most important thing in his life is having kids.(Hayatındaki en önemli şey çocuk sahibi olmak)
A) True
B) False
Bu sorunun cevabı B çünkü parçanın sonlarına doğru "having children is one of the best thing in life" yani "çocuk sahibi olmak hayattaki en iyi şeylerden" biridir dedi fakat en iyilerinden biri dediği için en iyisi olup olmadığını bilemeyiz.

Question 5:
The most surprising answer was the last one.(En şaşırtıcı cevap sonuncusuydu)
A) True
B) False
Bu sorunun cevabı A çünkü paragrafın sonuna doğru bu cümle birebir geçiyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar