Bu Yaz Kendini Geliştirmek İçin Yapabileceğin 7 Şey


Bu yazımda sana , bu yazda kendini geliştirmen için yapabileceğin 7 tane tavsiye vereceğim.




1. Kitap oku 

Beynimizin , vücudumuzdaki diğer bütün kaslar gibi sağlıklı kalması için eğzersiz yapması gerekiyor.Bir araştırmada kitap okumanın beyindeki bağlantıları arttırdığı bulunmuştur.Bu yüzden kitap okumayı asla ihmal etme.Buraya tıklayarak sana önerdiğim kitapları görebilirsin. 




2.Enstrüman öğren

Enstrüman çalmak insanda enerjiyi arttırır , stresi azaltır, üretkenliği arttırır.Son zamanlarda yapılan bir araştırmada hem bir enstrüman dinlemenin hem de enstrüman çalmanın zihinsel kapasiteyi güçlendirdiği bulunmuştur.Bu yüzden en az 1 enstrüman çalmayı öğren.




3.Düzenli spor yap

Yaptığın spor herhangi bir spor olabilir (koşu , vücut
geliştirme , futbol , basketbol vb.) yeter ki düzenli yap.Spor yapmak stresi azaltır , kalbi güçlendirir , özgüvenini arttırır.Kısacası sağlıklı kalmak için spor şart.Bu yüzden düzenli bir şekilde yaptığın en az 1 spor olsun.




4.Kötü bir alışkanlığına son ver.

Bu alışkanlığın ciddi derecede kötü olmasına gerek yok.Üşengeçlik , bencillik , çok fazla yemek yemek , tırnak yemek , sigara içmek , alkol kullanmak gibi kötü alışkanlıklara sahipsen en az birine son ver.Bu seni hayatında daha mutlu edecektir.




5.İlham al 

İlk olarak kendine geleceğin ile ilgili hedefler belirle.Sonra çevrenden ya da internetten tanıdığın başarılı bir insanı örnek al.Ve sana kesinlikle tavsiye ettiğim TEDx konuşmalarından sana uygun olanlarını izle.İstersen yabancı , istersen Türk insanların başarı hikayelerini TEDx Talks youtube kanalından
izleyebilirsin.




6.Yeni bakış açıları kazan 

Gezi belgeseli , tarih belgeseli , doğa belgeseli , uzay belgeseli ve benzeri belgeseller izle . Medium.com adlı websiteden yüzbinlerce insanın kişisel veya bilimsel olarak yazdığı makaleleri oku.Bunlar sana birçok bakış açısı kazandıracaktır.




7.Gez

Seyahat etmek yaratıcılığını arttırır , ufkunu genişletir , iletişim ve sosyal becerini geliştirir , kendini tanımanda yardımcı olur ,özgüvenini arttırır ve hayatının geri kalanı için hatıralar oluşturur.Seyahat için yurt dışına çıkmayı dene , maddi durumun yetmiyorsa şehirler arasında seyahat et , onu da yapamıyorsan kendi şehrinin güzelliklerini gez sonuçta her şehrin kendine özel güzellikleri vardır önemli olan o güzellikleri görebilmek.

Yorum Gönder

0 Yorumlar